Sundhed kommer i mange former og størrelser. Din fysiske sundhed og din mentale sundhed hænger ubrydeligt sammen, og skal begges plejes og styrkes. Et godt redskab til dette er gennem løb. Når du løber styrker du ikke blot din fysiske sundhed ved at forbrænde kalorier og styrke dine muskler – du styrker også din mentale sundhed. Du kan få mere indblik i hvordan løb kan styrke din sundhed på alle parametre her.

Forbrænder kalorier

Når du løber får du pulsen op og du sveder. Din krop udskiller ophobet fedt, som du sveder ud når du får pulsen op. Ved at holde dig fysisk atkiv gennem løb får du forbrændt en masse kalorier og kommer derfor af med overskydende fedt i kroppen, som ellers kan være skadelig for din sundhed. Løb behøver ikke at være én lang tur – der findes mange forskellige former for løb som på hver sin måde gør dig godt. Du kan løbe kortere ture, hvor du fokuserer mere på dit tempo og at få pulsen op. Du kan også vælge at løbe længere ture, som i stedet fokuserer på din vejrtrækning og udholdenhed. Sidst men ikke mindst kan du også vælge at løbe interval træning, hvor du skiftevis lunter og spurter, så din puls og din vejrtrækning hele tiden stiger og falder. 

Opbygger dine muskler og din holdning

Ved at løbe opbygger og styrker du dine muskler. Særligt dine ben (lår- og lægmuskler), dine baller og din mave bliver styrket, hvortil du vil kunne se og mærke en forskel, når først du er kommet ind i en god løbe rutine. Styrkelsen af dine muskler er god for din krop, da den kan udholde og modstå mere. Dette forstærker også din holdning, som bliver mere opadrejst og sund for dig, da din core styrkes når du løber. 

Et mentalt pusterum

Løb er også en måde at give dig selv et mentalt pusterum i en ellers travl hverdag. Ved at sætte tid af til at løbe, og bare kunne nyde at være uden for, få frisk luft og fokusere på nuet, så bliver en løbetur en måde at få hold på sine tanker og bekymringer. Det er en måde at vende dit fokus mod din krop, din vejrtrækning og dine omgivelser. 

Der er derfor mange grunde til at løb er godt for din sundhed. Læs mere her om hvordan du kan komme igang med at løbe, og hvad ellers løb kan gøre for din sundhed.