Jeg er blevet ret hooked på at løbe. Det er simpelthen bare en dejlig følelse, både mens det står på, men bestemt også efter at løbeturen er overstået.

Jeg har et bestemt sted, jeg ynder at løbe. Jeg tager ned til stranden, hvor der er indrettet supergode stier som man kan løbe på, og så putter jeg min yndlingsmusik i ørerne, nyder udsigten og den friske dejlige luft i lungerne.

Jeg har også fundet ud af den mest geniale måde at slutte løbeturen af på:

Jeg hopper en tur ud i bølgerne og får skyllet sveden af og får blodet til at strømme ekstra hurtigt igennem kroppen. Det er simpelthen bare den mest fantastiske følelse.

Nu sætter vinteren selvfølgelig snart ind, og det kommer til at kræve lidt mere af mig at komme ud af døren, når det er ruskende i vejret, ligesom jeg skal finde min mest modige version frem for at komme under bølgerne.

Men jeg ved, at det er det hele værd.

Her får du mine to bedste grunde til, at jeg elsker mine ugentlige løbeture.

En mental pause – et skud mindfulness

Løbeturen er min mentale pause, hvor jeg ikke skal tænnke på andet end at være til stede i nuet og gøre noget godt for mig selv. Jeg har faktisk undergået en ret stor ændring i mit syn på løb og motion da jeg blev mor til et lille barn. Tidligere har jeg set motion som noget, jeg havde pligt til at udføre, og mere eller mindre tvugnet ig selv afsted i fitnesscentret og andre steder. Nuvel, jeg har altid nydt det bagefter, men processen op til var ikke så smertefri.

Men efter jeg blev mor har jeg fået et andet perspektiv på min løbetur, såvel som andre former for motion. Det er blevet mit frirum, min rolige tid, som jeg virkelig nyder. At gøre noget godt for mig selv og min krop.

En løbetur er på mange måder ligesom at lave mindfulness eller at meditere. Især hvis du rigtig får pulsen op, så kan du næsten ikke fokusere på andet end selv det, du er igang med: at løbe. Og det er netop indbegrebet af at være mindfull og være til stede i nuet.

Ud i naturen med bevægelse på

Desuden elsker jeg at løbe, fordi det er så perfekt at kombinere med en naturoplevelse. Der findes ikke noget bedre sted at løbe end i skoven eller på stranden, og det er altså bare helt fantastisk at kunne få så dejlig en udsigt og så frisk en luft ned i lungerne samtidig med at man dyrker motion.

En energibar til løbeturen? Klik her.